U bent hier

Wijziging verkeerssituatie woonproject Van de Velde fase II

Op 11 juni 2019 startte de bouw van het woonproject ‘Van de Velde fase II’ van Elk Zijn Huis. Tijdens deze werkzaamheden werd de verkeerscirculatie in de omgeving aangepast. Vanaf 4 januari 2021 zijn de grote werkzaamheden voor dit bouwproject voltooid en wordt de gewone verkeersituatie terug hersteld.

Wat betekent dit concreet?

  • De verkeercirculatie in de Kapellestraat (deel tussen Wijngaardstraat en Vander Achterstraat), Vander Achterstraat, Bergestraat, Olmenstraat en Lindeboomstraat wordt ingesteld zoals voor de werkzaamheden. De rijrichtingen worden dus terug omgedraaid.
  • Het parkeren in de Vander Achterstraat (tussen de Oud Gasthuisstraat en de Kapellestraat) wordt toegelaten.
  • Fietsers worden in de Vander Achterstraat en Kapellestraat toegelaten in beide rijrichtingen.
  • In de Vander Achterstraat, ter hoogte van de toegang van Burggravenhof,  blijft wel een beperkt parkeerverbod om de toegang tot de werf te garanderen.

Om deze wijziging zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen,  wordt op maandag 4 januari 2020 vanaf 6 uur tot en met 17 uur een parkeerverbod ingesteld in de Kapellestraat (deel tussen Wijngaardstraat en Vander Achterstraat), Vander Achterstraat, Bergestraat, Olmenstraat en Lindeboomstraat. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk. De gemeentelijke dienst Werken in Eigen Beheer zal gelijktijdig in de Vander Achterstraat de parkeerstroken terug zichtbaar maken en de obstakels op het openbaar domein verwijderen. 

Inmiddels werd er gestart met de voorbereiding voor de heraanleg van de Vander Achterstraat.  De nutsleidingen, de riolering en de wegenis zullen vernieuwd worden. We hopen hiermee van start te kunnen gaan in 2023.