U bent hier

Zomerschool klaar voor de start

Onze gemeente organiseert samen met 8 lagere scholen en vzw Sport en Opleiding in augustus voor het eerst een zomerschool. Er is plaats voor 70 kinderen en de inschrijvingen verlopen vlot. De 70 deelnemers zijn allemaal kinderen die een extra duwtje kunnen gebruiken om goed voorbereid en vol zelfvertrouwen aan het volgend schooljaar te beginnen. De zomerschool vindt plaats van 9 tot 20 augustus in de gebouwen van het GITO Tervuren.

De Vlaamse overheid maakt ruim 10 miljoen euro vrij voor de zomerscholen in Vlaanderen.Ons gemeentebestuur zet deze Vlaamse middelen in voor een kwalitatief, gevarieerd aanbod in het GITO. In de zomerschool kunnen kinderen vooral oefenen op taal- en sociale vaardigheden, maar ook STEAM activiteiten (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics) komen aan bod. Daarnaast staan ook sport, spel en creatieve workshops op het programma.

De lessen van de zomerschool worden gegeven door leerkrachten uit de Tervuurse scholen en van vzw Sport en Opleiding en is volledig gratis voor de kinderen.