Zonnepanelen met Druifkracht

Steeds meer burgers denken eraan ook zonnepanelen te laten installeren op hun huis of kleine bedrijfspand. Je draagt je steentje bij aan de energietransitie en het is financieel aantrekkelijk: door de hoge energieprijzen zijn ze snel terugverdiend, ook zonder subsidies. En ze verhogen de waarde van je huis.

Investering

Zonnepanelen kosten een paar duizend euro. Binnen een jaar of zeven is die investering terugverdiend. Spaargeld op de bank houden ligt momenteel minder voor de hand. Soms is zelfs een speciale banklening mogelijk.

Burgerenergie

De overheid wil haar burgers stimuleren mee te doen met de energietransitie. De ‘Klimaatalliantie’ van de vijf Druivenstreekgemeenten omarmt het initiatief van Druifkracht. De burgercoöperatie heeft al honderden panelen gerealiseerd op overheids- en zorggebouwen en laat haar daarmee opgebouwde ervaring nu ook ten goede komen aan medeburgers die op hun huis eigen zonnepanelen willen hebben, maar die tot dusver hebben geaarzeld. Zo’n installatie met zonnepanelen kun je bij Druifkracht eventueel ook uitbreiden met een eigen oplaadpunt voor een elektrische wagen en/of een thuisbatterij.

Ontzorgen van A tot Z

Speciaal voor burgers die niet zo ervaren zijn in het aanvragen en beoordelen van offertes, biedt de burgercoöperatie praktische hulp. Ze doen dat niet uit winstbejag, maar vanuit de aandrang om zelf iets te doen voor het klimaat door hernieuwbare energie op te wekken. Geïnteresseerden worden waar mogelijk ‘ontzorgd’ door Druifkracht. Dat betekent dat ze helpen bij het (zelf) nemen van beslissingen: van de A van aanvraag tot de Z van zonnepanelen. Inclusief de technische na-controle van de aangelegde installatie.

Steun

De vijf Druivenstreekgemeenten steunen het initiatief. Druifkracht komt persoonlijk bij de mensen thuis, bespreekt hun vragen en mogelijkheden, bekijkt het energieverbruik en geeft een eerste (en vrij accurate) inschatting van de installatiekosten. Spreekt die aan, dan volgt stap twee, bezoek door een door de coöperatie geselecteerde installateur die alles nameet en de definitieve offerte zal opstellen.

Afspraak

Een afspraak maken met Glenn Michiels, de adviseur van Druifkracht, kan telefonisch of per sms: 0490 462 811 en via zonnepanelen@druifkracht.be. Ook op www.druifkracht.be is meer informatie te vinden.

Gepubliceerd op  woensdag 22 nov 2023 om 13:47 uur