Parkeerzones en kosten

1. Betaalzones

Zone Handelscentrum

Brusselsesteenweg (vanaf Leuvensesteenweg tot aan Wijngaardstraat), Hoornzeelstraat (vanaf Peperstraat tot aan Wandelaarstraat), Kasteelstraat, Kerkstraat, Klarastraat (met uitzondering van de parkeerplaatsen op de hoek van de School van Tervurendreef en de Klarastraat), Leuvensesteenweg (vanaf Brusselsesteenweg tot aan Broekstraat), Melijndreef.


In de winkelstraten is vooral nood aan kortparkeren met meer rotatie. Om een kort bezoek aan het handelscentrum te stimuleren, is het eerste half uur gratis voor iedereen (met parkeerticket). Het betalend parkeren is van toepassing van 9 uur tot 18 uur, behalve op zon- en feestdagen.

  • Maximale parkeerduur: 2 uur. 
  • Van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur
  • Eerste 30 min: gratis.
  • € 1,20 per 30 min.
  • € 0.20 per 5 min.

Zone Markt

Het noordelijke en oostelijke deel van het plein (Markt), de hoek van de School van Tervurendreef en de Klarastraat, beide zijden van de Kerkstraat tussen Brusselsesteenweg en Kerkstraat nr. 11.

De parkeerzone Markt sluit aan op de betaalzone Park en de betalende ondergrondse parking. Daarom geldt in deze zone het betalend regime ook op zon- en feestdagen. Dankzij de horeca is het handelscentrum ook op zondag populair. Door het marktplein betalend te maken, is er meer rotatie mogelijk. Het marktplein ligt bovendien vlak naast een gebied waar al eerder betaald moest worden op zon-en feestdagen: de ondergrondse parking en de zone Park. Wie langer wil parkeren, maakt best gebruik van de goedkopere, ondergrondse parking, parking Keizerinnedreef in het park of één van de gratis randparkings.

  • Maximale parkeerduur: 2 uur. 
  • Elke dag inclusief zon- en feestdagen van 9 tot 18 uur
  • Eerste 30 min: gratis.
  • € 1,20 per 30 min.
  • € 0.20 per 5 min.

Gratis en langere tijd parkeren kun je op de randparkings aan de Paleizenlaan, Panquin, kleine Tervurenlaan, Diependal en Nettenberg (kant Hertenbergstraat).

Tarieven:
De eerste 30 minuten van de parkeertijd geldt gratis parkeren. Het daaropvolgende eerste uur geldt een tarief van € 1 per begonnen schijf van 30 minuten, ook betaalbaar aan € 0,10 per schijf van drie minuten. De maximale parkeerduur bedraagt 2 uur.

Voor overtredingen geldt een tarief van € 30.

Zone Park

Kastanjedreef en parking Keizerinnedreef

In deze zone parkeren vooral bezoekers buiten de kantooruren of langparkeerders. Het regime betalend parkeren is van toepassing van 9 uur tot 18 uur, met inbegrip van zon- en feestdagen. De eerste 30 minuten van de parkeertijd geldt gratis  parkeren. Daarna geldt een tarief van € 0,70 per schijf van 30 minuten. Ingeval van een langere parkeerduur zijn volgende voordeeltarieven van toepassing:

Tarieven:
• een dagtarief van € 5,30 geldig van maandag tot en met zaterdag van 9 uur tot 18 uur;
• een dagtarief van € 2,90 geldig op zon-en feestdagen van 9 uur tot 18 uur.

Voor overtredingen geldt een tarief van € 30.

Bijzondere parkeerkaarten

Mindervaliden met een speciale parkeerkaart, gemeentelijke dienst- en politievoertuigen kunnen onbeperkt in de betalende zones parkeren. Zorgverleners met een RIZIV-nummer parkeren maximaal 4 uur tijdens een medische interventie en kunnen een aparte parkeerkaart aanvragen. De parkeerkaart moet gebruikt worden in combinatie met de blauwe schijf.

2. Blauwe zone

Rond de winkelstraten ligt een blauwe zone waar je 2 uur gratis parkeert met parkeerschijf. Langer parkeren kan op de gratis randparkings of in de ondergrondse parking. De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 9 uur tot 18 uur, dus niet op zon- en feestdagen. Niet naleven van de reglementering kost € 30.

Bijzondere parkeerkaarten
Mindervaliden met een speciale parkeerkaart, gemeentelijke diensten en politievoertuigen kunnen onbeperkt parkeren in de blauwe zone.

Meer info: be.streeteo.com