Partnergemeente Kloster-Lehnin

Tervuren en het Duitse Kloster Lehnin zijn partnergemeenten.  Meer informatie over Kloster Lehnin vind je op www.klosterlehnin.de  of in de Nederlandstalige brochure die je hieronder kan downloaden.

Geschiedenis

De verbroedering kwam tot stand via de pompoenenclub van Duisburg, met Marc Trappeniers als pleitbezorger voor de jumelage.
In 2003 ondertekenden de twee burgemeesters de officiële oorkonde: Bruno Eulaerts van Tervuren en Bernd Kreykenbohm van Kloster Lehnin.

Toerisme

Kloster Lehnin bevindt zich in Duitsland, zo’n zevenhonderd kilometer van Tervuren. Het ligt 57 km ten zuidwesten van Berlijn in het Branderburgerland, het voormalige Oost-Duitsland. De veertien deelgemeenten tellen een 12.000-tal inwoners.
Kloster Lehnin ligt in een beboste streek aan een zeer groot meer tussen Maagdenburg en Potsdam. Met een plezierboot kun je een daguitstap maken langsheen de mooiste plekjes van de streek.
Vlakbij Kloster Lehnin bevinden zich talrijke toeristische trekpleisters. In minder dan een uur sta je in het centrum van Berlijn. Ook Potsdam, Brandenburg, Werder en Lutherstad Wittenberg zijn aanraders.

Uitwisseling

Vanuit Tervuren vertrekt regelmatig een delegatie naar Kloster Lehnin. Zo vertegenwoordigde Tervuren (samen met de gemeente Tourinnes-St-Lambert) ons land op het internationale ‘Kurbisfest’ of namen sommige Tervuurse verenigingen deel aan zaalvoetbal- en volleybaltoernooien.
Omgekeerd kwamen er al delegaties uit Kloster Lehnin naar Tervuren om deel te nemen aan Hee Tervuren en allerlei culturele en sportactiviteiten.

Activiteiten

Er bestaat een subsidiereglement om als organisatie of vereniging deel te nemen aan activiteiten in het kader van de verbroedering met een partnergemeente. Je kunt het reglement en het aanvraagformulier hieronder downloaden.