Renoveer en hou het hoofd koel in huis

Benieuwd hoe je jouw woning energiezuiniger en comfortabeler kan maken? De gemeente Tervuren biedt gratis renovatiebegeleiding en advies over warmtepompen, zonnepanelen en isolatie in samenwerking met IGO.

De zomer staat weer voor de deur en daarbij horen ook mooie, warme dagen. Als dan de temperaturen bij jou binnen even hoog oplopen als buiten, is het hoog tijd om in te grijpen. Breekt het zweet je al uit wanneer je denkt aan de bijbehorende renovatiewerken? De renovatiebegeleider staat klaar om je gratis en onafhankelijk advies te geven. Inwoners van Tervuren kunnen zich hiervoor inschrijven.

Tegen 2050 wil de overheid dat elke woning in Vlaanderen een EPC-score A heeft. Sinds 2022 ontvingen al meer dan 200 inwoners van Tervuren een gratis renovatieplan op maat van hun woning met behulp van de renovatiebegeleider. Sindsdien werden ook al 82 inwoners geholpen met deskundig advies over zonnepanelen.

Afhankelijk van je inkomen kan je rekenen op financiële ondersteuning via de Mijn VerbouwLening of de Mijn VerbouwPremie. Voor info over deze lening of premies kan je altijd terecht bij het WoonEnergieloket, woonenergieloket.wid@igo.be of 0476 96 38 23 en op de website www.igo.be/woonadvies-op-maat.

Tips om het hoofd koel te houden in huis

Als je huis niet goed geïsoleerd is, kan je heel wat acties ondernemen om de warmte buiten te houden:

  • Hou ramen en deuren overdag gesloten en zet ze open zodra het koeler is.
  • Plaats screens of rolluiken voor je ramen of vervang ze door isolerende beglazing.
  • Isoleer daken, muren of vloeren.
  • Installeer een warmtepomp om duurzaam te koelen.

Gratis inschrijven

Meer info om je in te schrijven, vind je op www.igo.be/renovatiebegeleiding en www.igo.be/zonnepanelen of neem contact op via klimaatalliantie@igo.be of telefonisch via 0473 85 97 82.

Gepubliceerd op  dinsdag 14 mei 2024 om 11:52 uur