Verhuren woning

Waarmee moet je rekening houden als je een woning wil verhuren? Het is een vraag waar veel potentiële verhuurders mee worstelen. 'Wonen in de Druivenstreek’, het Sociaal Verhuurkantoor Webra en de Verenigde Eigenaars bieden een antwoord op jouw vragen.

1. Wat met de kwaliteit van de woning?

Is mijn woning wel geschikt om te verhuren? Het antwoord op deze vraag kom je te weten via deze presentatie
Wens je meer informatie of heb je vragen over woningkwaliteit? Neem dan contact op met IGO’s technisch adviseur via woningkwaliteit.WID@igo.be.

2. Hoe moet je een woning verhuren?

Indien je beslist om een woning te verhuren, moet je met verschillende zaken rekening houden, zoals: Hoe stel ik een goed huurcontract op? En wat met de huurwaarborg en de plaatsbeschrijving? De presentatie van de ‘Verenigde Eigenaars’ onderaan deze pagina biedt een antwoord op deze vragen.

Meer informatie vind je op www.ve-pr.be.

3. Wil je op een andere manier je woning verhuren? Dat kan via een Sociaal Verhuurkantoor!

SVK Webra is een sociaal verhuurkantoor (SVK) dat actief is in de Druivenstreek. Het SVK fungeert als een soort makelaar die zelf een onderhuurder zoekt. Ook kan het SVK een aantal administratieve zaken van je overnemen, zoals bijvoorbeeld de opmaak van het conformiteitsattest en de plaatsbeschrijving. Wil je meer weten over de werking van een SVK, surf dan naar www.webra.be.

Conformiteitsattest aanvragen?

Vul dit formulier in.