VIP2024

De Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs zijn zelden zo dichtbij en zelden stonden onze Vlaamse topsporters er zo goed voor om hun medailleambities waar te maken. 

De Vlaamse topsporters die straks schitteren op de Spelen worden onze 'vips', onze Vlamingen in Parijs. Het is onder die VIP2024-vlag dat zij heel Vlaanderen op sleeptouw nemen en uitdagen om zelf te sporten en te bewegen.

Als onze topsporters immers schitteren op het internationale toneel, dan kriebelt het bij massa’s Vlamingen om ook zelf (meer) te gaan sporten. Sport Vlaanderen wil de zomerspelen in Parijs dan ook aangrijpen om het komende jaar zoveel mogelijk Vlamingen in beweging te krijgen

Drie uitdagingen

Tervuren kan als sportgemeente niet achterblijven. De afdeling vrije tijd lanceert naar aanleiding van VIP2024 drie Strava-challenges die ook de Tervurenaars (meer) aan het sporten moeten krijgen:

1. Loop naar Parijs

De bedoeling van deze uitdaging is om tussen 3 en 12 mei zoveel mogelijk kilometers te lopen. De uitdaging is geslaagd wanneer alle deelnemende Tervurenaars samen 294 kilometer gelopen hebben, of de afstand van Tervuren naar Parijs.

2. De Ronde van Tervuren

Tussen 10 en 19 mei worden de Tervurenaars uitgedaagd om zoveel mogelijk te fietsen. De deelnemer die het grootste aantal kilometers heeft gefietst, ontvangt een cadeaubon ter waarde van 20 euro.

3. De Olympische Kunst-challenge

De laatste uitdaging overstijgt de louter sportieve prestatie. Tussen 17 en 26 mei worden de Tervurenaars uitgedaagd om een route te wandelen, te lopen of te fietsen en na afloop een screenshot te maken van het afgelegde parcours. De deelnemer met de mooiste tekening, ontvangt een cadeaubon ter waarde van 20 euro.

Hoe deelnemen?

  • Je gaat naar je Strava-account of je creëert een Strava-account (let op dat je profiel openbaar staat) 
  • Zoek via het vergrootglas naar de club "Tervuren samen naar Parijs" of surf naar www.strava.com/clubs/TervurennaarParijs
  • Klik op “Lid worden van deze club”
  • Registreer je activiteiten tijdens de respectievelijke challenges op Strava.