U bent hier

Activiteitenkalender

7 resultaten gevonden

Vrijwilligersmarkt

Waar
CAW Halle-Vilvoorde Tervuren
Wanneer
maandag 21 oktober 2019
Het CAW Halle-Vilvoorde is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om hun hulpverlening aan kwetsbare cliënten mee te ondersteunen. Kom naar onze Vrijwilligersmarkt (namiddagsessie 14u tot 16u of avondsessie 18u tot 20u) om onze verschillende vacatures te ontdekken.
meer lezen

Europa in woelig water,

Waar
De Zevenster, in de Wilg Tervuren
Wanneer
donderdag 7 november 2019
 "Europa in woelig water" door Rob Heirbaut, journalist VRT De Europese Unie bestaat ruim 60 jaar, maar maakt een moeilijke periode door.  Er is de Brexit, interne verdeeldheid, Trump en de invloed van China. Is er nog toekomst voor de Europese Unie?
meer lezen

Het journaal maken in tijden van fake news.

Waar
De Zevenster, in de Wilg Tervuren
Wanneer
donderdag 5 december 2019
" Het journaal maken in tijden van fake news " door Tijs Mauro, journalist VRT Een blik achter de schermen van het VRT-journaal. Hoe, met wie en welke middelen wordt het gemaakt? Welke zijn de nieuwbronnen? Hoe werkt een VRT-jounalist die op pad gaat? Wat met fake news?
meer lezen

Samenleven in een diverse maatschappy, door Jan Vanroose

Waar
De Zevenster, in de Wilg Tervuren
Wanneer
donderdag 6 februari 2020
 "Samenleven in een diverse maatschappij" door Prof.Alain Van Hiel; Discussies over migratie en de multiculturele samenleving zijn nauwelijks weg te denken uit onze maatschappij. Vooroordelen zijn er daarbij altijd en overal. Maar wat is racisme nu eigenlijk? Een objectieve verklaring van het wij-zij-denken vanuit de sociale psychologie.  
meer lezen

Over de namen van mensen, dieren en dingen, door Jan Vanroose

Waar
De Zevenster, in de Wilg Tervuren
Wanneer
donderdag 12 maart 2020
 "Over de namen van mensen, dieren en dingen" door Jan Vanroose. De fascinerende wereld van namen, waarbij de klemtoon ligt op het bizarre en het grappige. Nederlandse woorden die hun weg vonden tot in Japan, straatnamen die een frivolle geschiedenis blijken te verbergen, familienamen die niet altijd zijn wat ze lijken.
meer lezen

Wat met recyclage, Is circulaire economie de toekomst? door Prof.Karel Van Acker

Waar
De Zevenster, in de Wilg Tervuren
Wanneer
donderdag 2 april 2020
"Wat met recyclage?" Is circulaire economie de toekomst?" door Prof.Karel Van, Acker. Onze welvaartstaat is gebouwd op een vlotte en vrijwel onbeperkte toegang tot grondstoffen. Door de groei van de bevolking geraken die echter stilaan uitgeput. Kan circulaire economie daaarbij het tij keren?
meer lezen

'Levenskwaliteit en 70-plus; een goede match? door Els Messelis.

Waar
De Zevenster, in de Wilg Tervuren
Wanneer
donderdag 7 mei 2020
 "Levenskwaliteit en 70-plus: een goede match? door Els Messelis. Hoe kunnen we de gezondheidsduur verlengen en de ziekteduur verkorten? Hoe kunnen we zoveel mogelijk sreven naar echt 'leven' in plaats van 'geleefd worden' en 'overleven', als koppel of als single?
meer lezen
1-7 van 7 resultaten

* gemeente Tervuren is niet aansprakelijk voor de inhoud van deze activiteitenkalender