U bent hier

Capharnaüm

In de sloppenwijken van Beiroet rebelleert de jongen Zain tegen het erbarmelijke leven dat men hem probeert op te dringen. Zain loopt weg van huis. Hij vindt onderdak bij een illegale immigrante en past op haar zoontje terwijl ze werkt. Wanneer ze wordt opgepakt blijft Zain in haar huis wonen en het kindje verzorgen. Ze worden echter dakloos wanneer het slot van de deur wordt vervangen.
Volgens de arts moet Zain ongeveer twaalf jaar zijn. Niemand kent zijn precieze leeftijd omdat hij bij zijn geboorte niet aangemeld werd. Zo zijn er meer zaken die in het tragische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voeding, onderwijs, bescherming en liefde.
Zain staat terecht voor een steekpartij, maar klaagt zelf zijn ouders aan omdat ze hem op de wereld hebben gezet terwijl ze arm zijn.
Capharnaüm vertelt het hartbrekend overlevingsverhaal van een Libanees straatkind dat op zoek is naar zijn identiteit en dat zijn ouders verantwoordelijk stelt voor zijn armoedig bestaan.
Film van Nadine Labaki - 2018

Bron: UiTinVlaanderen.be