U bent hier

Klankschaalsessie door KWB Tervuren

Om 15 u op het grasveld tussen de Keizerinnedreef en het Afrikapaleis. Je kan er op voldoende afstand van elkaar zitten of zelfs neerliggen als je een matje meebrengt. Inschrijven is niet verplicht.

Klankschalen zijn ronde metalen kommen. Ze worden al eeuwen gebruikt in onder andere Tibet, Nepal, China en Japan. Daar worden ze nog steeds gebruikt als:
• Kommen om voedsel in te bewaren en uit te eten.
• Ritueelschaal bijvoorbeeld bij offers of begrafenis
• Muziek en meditatie-instrument
Klankschalen zien er prachtig uit en zijn gemaakt van verschillende soorten metaal. Er bestaat een mooi verhaal dat de klankschalen bestaan uit de zeven metalen; goud, zilver, koper, kwik, lood, ijzer en tin. Deze zeven zouden staan voor de zeven zichtbare hemellichamen uit ons zonnestelsel. Het gaat om de klank en trilling die je hoort en voelt. Door de vele metalen en de veelvoud aan frequenties ontstaan meerkleurige klanken die rijk zijn aan natuurtonen. Grote, kleine, dikke en dunne klankschalen, ze hebben allemaal hun eigen unieke geluid en hun eigen effect.Deze klanken geven een helend effect op je lichaam en geest.

Deze activiteit kadert in een promotiecampagne van Toerisme Vlaams-Brabant die de vele tuinen en parken die onze provincie rijk is in de kijker zet. Het park van Tervuren mag in deze campagne uiteraard niet ontbreken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer
This event is finished.
Waar
Poort Park van Tervuren
Markt 7, 3080 Tervuren
Wegbeschrijving
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
02 766 53 40
Organisatie
Visit Tervuren