U bent hier

Schotland - Digitale Audiovisuele montage

Reeds verschillende jaren hebben Jan en Rita Thienpont-Vanden Branden ons met hun mooie diamontages doorheen prachtige steden en landen gevoerd.
Deze keer komt Schotland aan bod.
Dit noordelijke deel van Groot-Brittannië heeft de reputatie afgelegen, koud en nat te zijn.
Dat is natuurlijk maar gedeeltelijk waar en het regenweer kan op korte tijd omslaan naar aangename zonnige perioden. Afgelegen is het, maar daar zit ook de aantrekkingskracht in: vele gebieden zijn nog onbedorven door de industrie. De natuur is hier een enorme troef en wandelaars, flora- en faunaliefhebbers komen hier aan hun trekken.
Schotland is ook een flinke brok cultuur en geschiedenis. Beroemde Schotse kunstenaars, schrijvers en industriëlen, o.a. Robert Burns, Walter Scott, Charles Rennie Mackintosh, Thomas Telford... zijn bekend en zij brengen ons naar de mooiste plekjes in de Highlands en Lowlands. Historische figuren zoals Mary, Queen of Scots en Bonnie Prince Charlie hebben het lot van talrijke van hun landgenoten bepaald en niet altijd in gunstige zin. Maar hun gedachtenis wordt in vele kastelen levendig gehouden.
We nemen u mee naar het mooie Edinburgh, de rustige heuvels van het zuiden, het ruwe indrukwekkende noorden en verscheidene eenzame mysterieuze eilanden.
Een wereld van rust, schoonheid en romantiek wordt je voorgesteld in de montage en zal je doen verlangen om daar ook eens een kijkje te gaan nemen…

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer
This event is finished.
Waar
A.C. De Zevenster
Markt 7a, 3080 Tervuren
Wegbeschrijving
Prijs
€ 8,0 Basistarief: 8,00 €; Cultuurkaart: 5,00 €