U bent hier

Activiteitenkalender

9 resultaten gevonden

Duisburgse Mini Montmartre

Waar
Sint-Catharinakerk Duisburg (Tervuren)
Wanneer
zaterdag 14 augustus 2021
Snuif de sfeer op van la douce France op onze Duisburgse mini Mont Martre. Geniet van accordeonmuziek terwijl je lokale kunstenaars aan het werk ziet. Laat je portreteren door onze karikaturist. Of deel gewoon een leuke artistieke selfie.
meer lezen

Druiven- Bloemen- en Kunsttenttoonstelling

Waar
Sint-Catharinakerk Duisburg (Tervuren)
Wanneer
Van 14 augustus 2021 tot 15 augustus 2021
De tentoonstelling zorgt dit jaar voor een heuse primeur. Voor het eerst wordt onze eigen trots, de Belgische tafeldruif, tentoongesteld in de kerk. Naast kijken kan er ook geproefd worden en kan je ook genieten van het prachtige decor van bloemen en kunst. Alsof dit nog niet genoeg is, kan je ook een blik werpen op de kerkschatten van de parochie.
meer lezen

Tijdelijke expo 'Mabele eleki lola !'

Waar
AfricaMuseum Tervuren
Wanneer
Van 29 oktober 2020 tot 15 augustus 2021
Het AfricaMuseum nodigt kunstenaar Freddy Tsimba uit Kinshasa en schrijver In Koli Jean Bofane uit voor een dialoog met de museumcollecties.
meer lezen

Expo Art Tervuren vzw tijdens Duisburgse feesten

Waar
Sint-Katharinakerk Duisburg (Tervuren)
Wanneer
Van 14 augustus 2021 tot 15 augustus 2021
9 kunstenaars, allen leden van Art Tervuren vzw stellen tentoon in de Sint-Katharinakerk van Duisburg op zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2021 (10 – 18 u) tijdens de Duisburgse feesten : Claudine Andrien (Keramiek), Artur Avdiev (Schilderkunst), Andrej Babenko (Schilderkunst), Odette DE MALSCHE (Schilderkunst), Jean-Marie De Pauw (Aquarellen), Angèle Hoovelts (Schilderijen en aquarellen), ...
meer lezen

Tentoonstelling

Waar
Warandepoort Tervuren
Wanneer
Van 7 augustus 2021 tot 29 augustus 2021
Kunstgroep Carmyn toont werken van : Vera Ghys ; olieverf , romantische bloemen. Josette Luysterborgh ; olieverf, portret. Jos Roeykens ; fotografie, gewone mens op straat. Linda Ghys ; pastel op doek, fel gekleurde bloemen.
meer lezen

Flanders 2021 Roadshow

Waar
Tervuren centrum Tervuren
Wanneer
zaterdag 11 september 2021
In de aanloop naar het WK Wielrennen komt een rondreizend wielerbelevingsdorp ook naar Tervuren! Niet te missen voor jong en oud, koersliefhebber, actieve fietser of al wie benieuwd is naar wat het WK te bieden heeft. Flanders 2021 Belevingstrailer In de belevingstrailer blik je vooruit naar het WK en de toekomst. Je wordt er helemaal ondergedompeld in de virtuele fietswereld. Wil je eens ...
meer lezen

Virtueel en interactief grondplan van het AfricaMuseum

Waar
AfricaMuseum Tervuren
Wanneer
Van 26 januari 2021 tot 31 december 2021
Bezoek het AfricaMuseum van thuis uit dankzij dit interactief grondplan van de permamente tentoonstelling in het AfricaMuseum. Klik op de verschillende zalen om teksten te lezen en filmpjes te bekijken.
meer lezen

AfricaMuseum

Waar
AfricaMuseum Tervuren
Het museum herbergt uitzonderlijke collecties. Zo beschikt het over 's werelds rijkste en meest befaamde verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika en over het historisch interessante en volledige archief van Henry Morton Stanley. Ook bezit het KMMA (Koninklijk Museum voor Midden-Afrika) een unieke foto- en filmotheek en een zeer uitgebreide collectie kaarten en geologische ...
meer lezen

AfricaMuseum

Waar
AfricaMuseum Tervuren
Het museum is een kenniscentrum over Afrika in een historische en hedendaagse globale context, met een focus op Midden-Afrika. Het toont unieke collecties. Het museum is een plaats van geheugen van een gedeeld koloniaal verleden en het positioneert zich als een dynamisch platform voor ontmoeting en dialoog met mensen van verschillende generaties en culturen.
meer lezen
1-9 van 9 resultaten

* gemeente Tervuren is niet aansprakelijk voor de inhoud van deze activiteitenkalender