U bent hier

Lenen, verlengen en reserveren

Lenen

Het uitlenen van materialen uit de collectie van de bibliotheek van Tervuren is gratis. Voor materialen die we aanvragen in andere bibliotheken (InterBibliothecair Leenverkeer) ben je leengeld verschuldigd. Je kan 15 materialen per uitleenbeurt meennemen. De uitleentermijn bedraagt 4 weken.

Verlengen

Indien je de uitleentermijn van 4 weken wenst te verlengen kan dat. Je kan 2x met vier weken verlengen tot je de maximale uitleentermijn van 12 weken hebt bereikt.

Opgelet:

  • Als het uitgeleend materiaal twaalf weken in je bezit is of als het gereserveerd is door een andere lener is verlengen niet meer mogelijk.
  • Sprinters (populaire werken) en materialen uit een andere bibliotheek (IBL) kan je niet verlengen.

Hoe kan ik werken verlengen?

In de bibliotheek aan de zelfscanbalies of via Mijn Bibliotheek:

Nog geen profiel op Mijn Bibliotheek?

Om de uitleentermijn van je materialen online te verlengen of een werk te reserveren van de catalogus moet je eerst een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken. Daarna kan je aanmelden met een zelfgekozen paswoord. Je kunt de lidmaatschappen van verschillende gezinsleden aan elkaar koppelen, evenals lidmaatschappen in verschillende Vlaamse bibliotheken.

Met de Mijn Bibliotheek-toepassing krijg je toegang tot alle online diensten van de bibliotheek:

- reserveren van materialen vanuit de catalogus
- de uitleentermijn van je ontleende werken online verlengen
- een duidelijk overzicht van je te betalen bedrag
- je uitleengeschiedenis opvragen
- toegang tot de digitale collecties: het Gopress krantenarchief en Fundels
- favoriete lijsten opmaken

Ga naar Mijn Bibliotheek

Reserveren

Hoe kan ik reserveren?

Via de onlinecatalogus. Je krijgt een mail van zodra je reservering is verwerkt. Op dat moment heb je 14 dagen om het materiaal af te halen. Niet tijdig afgehaalde materialen worden beboet.

Zoek je een boek dat de bibliotheek niet heeft? Vraag het aan via het contactformulier. Als het boek in onze collectie past en nog te verkrijgen is, wordt het aangekocht. Zo niet, wordt het aangevraagd in een andere bib.