Woonzorgcentrum Zoniën

Woonzorgcentrum Zoniën

Woonzorgcentrum Zoniën biedt een woon-, leef- en zorgomgeving aan 160 bewoners.

Het woonzorgcentrum:

  • richt zich vooral op zorgbehoevende personen die minimum 65 jaar oud zijn en het moeilijk hebben om nog alleen thuis te leven.
  • telt verschillende afdelingen, elk genoemd naar een boomsoort uit het nabijgelegen Zoniënwoud. Elke afdeling heeft eigen leefruimtes, eethoeken, badkamers en kantoorruimtes.
  • heeft geen gesloten afdelingen. Het is een volledig open huis, waarin bewoners en bezoekers zich vrij kunnen bewegen. Deze filosofie kadert in de warme zorg die het woonzorgcentrum wilt bieden aan al zijn bewoners.

Het woonzorgcentrum verlaten kan via een deur met een codeklavier om de veiligheid te garanderen van bewoners die gedesoriënteerd zijn in tijd en ruimte.

Elke bewoner heeft een éénpersoonskamer met gescheiden sanitair gedeelte. Standaard bevat de kamer alle nodige meubels. Bewoners kunnen hun kamer wel inrichten met eigen vertrouwde voorwerpen, om er zo een echte ‘thuis’ van te maken.

Kortverblijf

Binnen het woonzorgcentrum Zoniën zijn er zes kamers voor kortverblijf. Deze kamers liggen verspreid over de afdelingen.

Kortverblijf is een verblijf dat beperkt wordt in de tijd. Dit kan om verschillende redenen: vakantie van de mantelzorger, een herstelperiode na een ziekenhuisopname, een eerste kennismaking met ons woonzorgcentrum, …

Elke persoon vanaf de leeftijd van 65 jaar heeft per kalenderjaar recht op max. 60 dagen kortverblijf aaneensluitend of 90 dagen niet aaneensluitend.

Wat kost het?

De dagprijzen in Zoniën zijn afhankelijk van het type kamer. Maandelijks worden een aantal supplementen of bijkomende kosten aangerekend, zoals kapper, pedicure, telefonie of medicatie.

 Kamer oudbouwKamer nieuwbouw
Dagprijs69,40 euro/dag74,39 euro/dag

Virtuele rondleiding

Woonzorgcentrum Zoniën
Jezus Eiklaan 37
3080 Tervuren
02 767 84 88
woonzorgcentrumzonien@tervuren.be